Seksuele intimidatie en misbruik
We hebben gezamenlijk de verantwoordelijkheid om een veilige en positieve sportomgeving te creëren en om te handelen als het misgaat.
We vinden het niet prettig dat er binnen onze organisatie seksuele intimidatie en misbruik plaats vindt. Wij als organisatie treden hier hard op in als dit voorkomt. Bij zulke gebeurtenis kunt u altijd onze vertrouwenspersoon inschakelen. Onze vertrouwenspersoon, kunt u volledig en hartig vertrouwen en die zal u begeleiden in zo en gebeurtenis.
Onze vertrouwenspersoon kan u bijvoorbeeld helpen bij:
• Het zoeken naar professioneel hulp
• Aangifte doen bij de politie
• En ons vertrouwenspersoon is ook gehouden aan een meldingsplicht bij NOC*NSF
Intimidatie en machtsmisbruik
Wij als organisatie zijn waakzaam en letten daarom ook streng op bijvoorbeeld het gedrag van kinderen en begeleiders binnen de groep en ook onze trainers wordt hen streng verboden dit gedrag te vertonen. Binnen de groep is het belangrijk om een leuk en veilige sfeer te creëren. Wij laten daarom ook onze kinderen hun eigen gang gaan zolang het maar met respect is en binnen de grenzen blijft. Gebeurt dat niet dan worden er helaas maatregelen genomen.
Pesten
Is er mogelijk sprake van een pestsituatie? Dan vinden wij het belangrijk om hier direct en adequaat op te handelen. Ook vinden wij het belangrijk dat als het kind wordt gepest dat hij of zij naar een van de begeleiders durft te stappen. Dat geven wij ook altijd mee aan de kinderen. Als er sprake is van bedreiging wordt er in de eerste instantie een gesprek gevoerd met de ouder/verzorger, helpt dat niet dan zullen wij met het slachtoffer aangifte doen.
Discriminatie
Discriminatie is het ongelijk behandelen en achterstellen van mensen op basis van kenmerken die er niet toe doen zoals afkomt en huidskleur, discriminatie is uit onze grondwet streng verboden. Bij onze organisatie maakt het helemaal niet uit waar je vandaan komt. Wij zorgen er daarom voor dat buitensluiten niet voorkomt in onze organisatie. Ook letten wij erop dat er geen groepjes worden gevormd zodat er geen onderscheid wordt gemaakt. Bij ons geldt de term iedereen is gelijk en ieder wordt gelijk behandeld.
Verboden middelengebruik
Het gebruik van verboden middelen vinden we onsportief gedrag. We vinden het erg belangrijk dat onze kinderen in een gezonde klimaat opgroeien en sporten, het gebruik van drugs of dan wel verboden middelen is bij ons streng verboden. Daarnaast hanteren wij de norm een rookvrije omgeving, dit geld ook voor de ouders die aan de kant staan te kijken. Het gebruik van middelen kan niet alleen schadelijk zijn maar ook ongezond zijn voor de betreffende persoon. Ook kan het onrust op de vereniging veroorzaken en dat willen wij als organisatie absoluut niet hebben. Uiteindelijk willen we allemaal gezonder worden van het sporten.
Integriteit
Integriteit in de sport, en zeker als bestuurder, gaat over goed besturen. Onder integriteit verstaan we het open, eerlijk en transparant je sport uitvoeren. De gedragsregels zijn leidend in de sport, naast dat wat er onder Nederlandse wetgeving en normen van fatsoen valt. Goed sportbestuur is vooral ook het goede voorbeeld geven, het goede voorbeeld leven en anderen in staat stellen dit ook te doen. Daarom vinden wij het belangrijk om een stabiele ervaren staf te hebben. Waar kun je bijvoorbeeld alert op zijn?:
• aangeboden krijgen van geld voor het 'fixen' van wedstrijden.
• bedreiging door middel van (geweld-) misdrijven.
• aanbod van, handel in, of vraag naar verboden middelen.
Aannamebeleid
Bij onze sportschool zijn er vrijwilligers werkzaam die ook mee helpen met het organiseren van de sport en activiteiten verrichten rondom onze voetbalschool. Wij hanteren een aanname beleid bij het aannemen van een vrijwilliger binnen onze voetbalschool, onze aannamebeleid bestaat o.a. uit:
• Kennismakingsgesprek
• Controleren van ervaringen
• Sociale media check
• Opvragen van referenties
• En het aanvragen van een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag).